Feed Technology (by Department of Agriculture of IHU)

General

Course Contents

  • Ζωοτροφές, συντήρηση, προετοιμασία και επεξεργασία ζωοτροφών.
  • Αντιδιατροφικοί παράγοντες που περιέχονται στις ζωοτροφές.
  • Ποιοτική εκτίμηση ζωοτροφών.
  • Νέα / λειτουργικά τρόφιμα.
  • Πρόσθετες ύλες ζωοτροφών.
  • Βιοτεχνολογία ζωοτροφών.

Educational Goals

Στους μαθησιακούς στόχους συμπεριλαμβάνεται η απόκτηση από τους φοιτητές των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με την τεχνολογία ζωοτροφών. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές θα εντρυφήσουν:

  • στις ζωοτροφές,
  • τη συντήρηση, προετοιμασία και επεξεργασία ζωοτροφών,
  • τους αντιδιατροφικούς παράγοντες που περιέχονται στις ζωοτροφές,
  • την ποιοτική εκτίμηση των ζωοτροφών,
  • τα νέα / λειτουργικά τρόφιμα,
  • τις πρόσθετες ύλες ζωοτροφών και τη βιοτεχνολογία ζωοτροφών.

General Skills

  • Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών.
  • Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις.
  • Λήψη αποφάσεων.
  • Αυτόνομη εργασία.
  • Ομαδική εργασία.
  • Παραγωγή νέων ερευνητικών ιδεών.
  • Σχεδιασμός και διαχείριση έργων.
  • Σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον.
  • Άσκηση κριτικής και αυτοκριτικής.
  • Προαγωγή της ελεύθερης, δημιουργικής και επαγωγικής σκέψης.

Teaching Methods

  • Πρόσωπο με πρόσωπο.
  • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (δυνητικά).

Use of ICT means

Το μάθημα πραγματοποιείται με τη χρήση ηλεκτρονικών πολυμέσων:

  • Οι ανάγκες του εν λόγω μαθήματος καλύπτονται με computer, σύνδεση Internet και data projector.
  • Ως Εκπαιδευτικό Λογισμικό χρησιμοποιoύνται το PowerPoint, Word, Excel και DVDs.
  • Η επικοινωνία με τους φοιτητές γίνεται μέσω πλατφόρμας Moodle και e-mail.

Teaching Organization

ActivitySemester workload
Διαλέξεις43
Μελέτη και ανάλυση βιβλίων και άρθρων7
Εκπόνηση Εργασίας8
Αυτοτελής Μελέτη42
Total100

Students Evaluation

  • Γραπτή τελική εξέταση (90%) που περιλαμβάνει ερωτήσεις στη Θεωρία (Διαλέξεις).
  • Εκπόνηση και παρουσίαση Εργασίας (10%).

Recommended Bibliography

  1. Cheeke, P.R., 1999. Applied Animal Nutrition: Feeds and Feeding. 2nd ed. Prentice Hall, Upper Saddle River, NJ, USA.
  2. McDonald, P., Edwards, R.A., Greenhalgh, J.F.D., Morgan, C.A., Sinclair, L.A., Wilkinson, R.G., 2011. AnimalNutrition. 7th ed. Pearson, UK.
  3. Ντότας, Δ., Ντότας, Β., 2015. Περιγραφή και Τεχνολογία Ζωοτροφών. 1η Έκδοση. Εκδότης Εκδόσεις Γιαχούδη ΙΚΕ, ISBN 978-618-5092-13-9. Θεσσαλονίκη, σελ. 1–336.
  4. Παπαδόπουλος, Γ.Κ., 1998. Τεχνολογία Ζωοτροφών. Ποιοτικός Έλεγχος. 1η Έκδοση. Εκδότης Εκδόσεις Σταμούλη ΑΕ, ISBN 960-351-183-8. Αθήνα, σελ. 1–274.
  5. Pond, W.G., Church, D.C., Pond, K.R., 1995. Basic Animal Nutrition and Feeding. 4th ed. John Wiley & Sons, Inc., New York, NY, USA.
  6. Χρηστάκη, Ε., Φλώρου-Πανέρη, Π., 2015. Ζωοτροφές και Καταρτισμός Σιτηρεσίων Παραγωγικών Ζώων. 1η Έκδοση. Εκδότης Εκδόσεις Α. Τζιόλα& Υιοί ΑΕ, ISBN 978-960-418-391-3. Θεσσαλονίκη, σελ. 1–318.
  7. Φεγγερός, Κ., 2017. Ζωοτροφές και Πρόσθετες Ύλες Ζωοτροφών. 1η Έκδοση. Εκδότης UNIBOOKS ΙΚΕ, ISBN 978-618-530-411-9. Αθήνα, σελ. 1–320.
  8. Φλώρου-Πανέρη, Π., Χρηστάκη, Ε., 2016. Βασικές Αρχές Διατροφής Θηλαστικών και Πτηνών. 1η Έκδοση. Εκδότης Εκδόσεις Α. Τζιόλα& Υιοί ΑΕ, ISBN 978-960-418-392-0. Θεσσαλονίκη, σελ. 1–264.

Related Research Journals

  1. Animal.
  2. Animal Feed Science and Technology.
  3. Animal Science Review (Greece).
  4. Annual Review of Nutrition (US) – http://www.annualreviews.org/ and http://www.annualreviews.org/journal/nutr.
  5. Archives of Animal Nutrition – http://www.tandf.co.uk/journals/gaan.
  6. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences (South Korea) – http://www.ajas.info/.
  7. British Poultry Science – http://www.tandf.co.uk/journals/cbps.
  8. Canadian Journal of Animal Science – http://pubs.nrc-cnrc.gc.ca/aic-journals/cjas.html or http://pubs.nrc-cnrc.gc.ca/aic-journals/anicontents.html.
  9. Czech Journal of Animal Science – http://www.agriculturejournals.cz/web/index.html.
  10. INRA Productions Animales– http://www6.inra.fr/productions-animales/.
  11. Italian Journal of Animal Science – http://www.aspajournal.it/index.php/ijas.
  12. Journal of Agricultural and Food Chemistry – http://pubs.acs.org/journals/jafcau/index.html.
  13. The Journal of Agricultural Science – http://journals.cambridge.org/.
  14. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition– http://www.wiley.com/bw/journal.asp?ref=0931-2439.
  15. Journal of Animal Science – http://www.journalofanimalscience.org/.
  16. Journal of Dairy Science – http://www.journalofdairyscience.org/ and http://www.sciencedirect.com/science/journal/00220302.
  17. Livestock Science – http://www.sciencedirect.com/science/journal/18711413.
  18. Meat Science – http://www.sciencedirect.com/science/journal/03091740.
  19. Poultry Science – http://www.poultryscience.org/.
  20. Proceedings of the Nutrition Society – http://journals.cambridge.org/.
  21. Small Ruminant Research – http://www.sciencedirect.com/science/journal/09214488.