Σεμινάρια αλλαντοποιίας και παρασκευής κρεατοσκευασμάτων

Με χαρά ανακοινώνουμε την επικείμενη έναρξη σεμιναρίων διά βίου μάθησης με θέμα:

“ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ”

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε:
-Εργαζόμενους στη βιομηχανία κρέατος και κρεατοσκευασμάτων
-Εργαζόμενους σε κρεοπωλεία
-Οικοτέχνες
-Πτυχιούχους κρεοτεχνίας
-Απόφοιτους σχολών τροφίμων
-Επαγγελματίες των τροφίμων εν γένει
-Ενσυνείδητους καταναλωτές

Τί προσόντα απαιτούνται;
-Απολυτήριο Γυμνασίου.
-Προαιρετικά απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γενικού ή τεχνικού ή επαγγελματικού Λυκείου).

Χορηγούμενο πιστοποιητικό: Πιστοποιητικό επιμόρφωσης (3 ECTS)

Συνολική διάρκεια: 90 ώρες, μοιρασμένες σε εννέα Σαββατοκύριακα (5 ώρες Σάββατο και 5 ώρες Κυριακή).

Κόστος συμμετοχής: 500 ευρώ ανά άτομο.

Χώρος: Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (πρώην ΤΕΙ), 57400 Σίνδος (Θεσσαλονίκη).

Κύρια αντικείμενα που θα παρουσιαστούν:
-Θεωρία αλλαντοποιΐας
-Ασφάλεια τροφίμων/κρεατοσκευασμάτων
-Πακτική αλλαντοποιΐα
-Επεξεργασία και συντήρηση αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων
-Συσκευασία και συνθήκες αποθήκευσης αλλαντικών καικρεατοσκευασμάτων
-Ειδικά θέματα αλλαντοποιίας
-Συνταγές
-Μαρινάδες

Ο πρώτος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024.


Επικοινωνία: Χρήστος Ριτζούλης, Καθηγητής Χημείας Τροφίμων ΔΙΠΑΕ.


Ερωτήσεις και δηλώσεις συμμετοχής στο food-diaviou@food.ihu.gr

Ιστότοπος προγράμματος: https://kedivim-apply.ihu.gr/node/2