Σεμινάρια αλλαντοποιίας και παρασκευής κρεατοσκευασμάτων

Με χαρά ανακοινώνουμε την επικείμενη έναρξη σεμιναρίων διά βίου μάθησης με θέμα: “ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ”. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε:

  • Εργαζόμενους στη βιομηχανία κρέατος και κρεατοσκευασμάτων
  • Εργαζόμενους σε κρεοπωλεία -Οικοτέχνες
  • Πτυχιούχους κρεοτεχνίας -Απόφοιτους σχολών τροφίμων
  • Επαγγελματίες των τροφίμων εν γένει -Ενσυνείδητους καταναλωτές

Τί προσόντα απαιτούνται;

  • Απολυτήριο Γυμνασίου.
  • Προαιρετικά απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γενικού ή τεχνικού ή επαγγελματικού Λυκείου).

Χορηγούμενο πιστοποιητικό: Πιστοποιητικό επιμόρφωσης (3 ECTS)

Συνολική διάρκεια: 90 ώρες, μοιρασμένες σε εννέα Σαββατοκύριακα (5 ώρες Σάββατο και 5 ώρες Κυριακή).

Κόστος συμμετοχής: 500 ευρώ ανά άτομο.

Χώρος: Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (πρώην ΤΕΙ), 57400 Σίνδος (Θεσσαλονίκη).

Κύρια αντικείμενα που θα παρουσιαστούν:

  • Θεωρία αλλαντοποιίας
  • Ασφάλεια τροφίμων/κρεατοσκευασμάτων
  • Πακτική αλλαντοποιία
  • Επεξεργασία και συντήρηση αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων
  • Συσκευασία και συνθήκες αποθήκευσης αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων
  • Ειδικά θέματα αλλαντοποιίας
  • Συνταγές
  • Μαρινάδες

Ο πρώτος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024.

Επικοινωνία: Χρήστος Ριτζούλης, Καθηγητής Χημείας Τροφίμων ΔΙΠΑΕ.

Ερωτήσεις και διευκρινήσεις στο: food-diaviou@food.ihu.gr

Ιστότοπος προγράμματος: https://kedivim-apply.ihu.gr/node/279