Καλογιάννη Ελένη

Η Καθ. Δρ. Ελένη Π. Καλογιάννη είναι Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Η επιστημονική της εξειδίκευση αφορά την Επιστήμη και Τεχνολογία των Τροφίμων με έμφαση στις διεργασίες επεξεργασίας και τη μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών λιπαρών και πολυφασικών συστημάτων καθώς και τη μελέτη διεπιφανειακών φαινομένων.
Έχει εικοσαετή ερευνητική εμπειρία και είναι επιστημονικά υπεύθυνη σε σειρά ανταγωνιστικών ερευνητικών έργων χρηματοδοτούμενων από δημοσιους και ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και έργων απευθείας χρηματοδοτούμενων από την ελληνική και ευρωπαϊκή Βιομηχανία Τροφίμων. To 2023 είναι επιστημονικά υπέυθυνη σε 4 ερευνητικά έργα με αντικείμενο την τεχνολογία παραγωγής λιπαρών από μη συμβατικές πρώτες ύλες και το χαρακτηρισμό τους καθώς και την τεχνολογία για ποιοτικό έλεγχο γαλακτωμάτων.
Είναι κάτοχος και εφευρέτης ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Έχει 48 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (Scopus h-index:17) και πανω από 70 δημοσιεύσης έγκριτα διεθνή και εθνικά συνέδρια. Έχει διοργανώσει αυτόνομα επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και έχει συμμετέχει σε πληθώρα οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων. Το 2024 διοργανώνει το 19th Food Colloids Conference (19ο Συνέδριο Κολλοειδών Τροφίμων).
Έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Οργανισμού European Federation for the Science and Technology of Lipids για τα έτη 2024 και 2025 ενώ είναι μέλος του Διοικηικού του συμβουλίου και εθνική εκπρόσωπος του Ελληνικού Φοόρουμ των Λιπιδίων από το 2020. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων για τα έτη 2021-2023, μέλος της Ολομέλειας του ΕΛΚΕ του ΔΙΠΑΕ και ακαδημαϊκά υπεύθυνη του Γραφείου Ποιότητας του ΑΤΕΙΘ για 4 έτη. Είναι εκπρόσωπος του ΔΙΠΑΕ στην Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα “Food for Life” (μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας) και συντονίστρια της ομάδας εργασίας «Βιώσιμη Παραγωγή Προϊόντων Διατροφής» υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Επιστημονικό Πεδίο:
Διεργασίες Τεχνολογίας Λιπαρών Υλών / Τεχνολόγος Τροφίμων
Μαθήματα που διδάσκει:
(276-190401) Μηχανική Τροφίμων ΙΙ, (276-190404) Επεξεργασία Τροφίμων Ι, (276-190501) Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Ελαιολάδου και Λιπαρών Υλών, (276-190802) Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Τροφίμων
Ώρες Γραφείου:
Παρασκευή 11:00 -12:00 κατά τη διάρκεια των εβδομάδων διδασκαλίας
Γραφείο:
Διάδρομος Ιατρείου, Κεντρικό Κτίριο
Τηλέφωνο:
+30 2310 013907 / 2310 013897
Email:
[javascript protected email address]
Προσωπική σελίδα:
https://www.oilinterfaces.eu/en/
Δημόσια Προφίλ: