Εγκαταστάσεις

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων καταλαμβάνουν έκταση περίπου 3.500 τετρ. μέτρων και αποτελούνται από:

  • Βιομηχανικό Εργαστήριο Μηχανικής & Επεξεργασίας Τροφίμων εμβαδού περίπου 1000 τετρ. μέτρων.
  • Ερευνητικό Εργαστήριο Μελέτης Φυσικών και Χημικών Παραμέτρων Τροφίμων, εμβαδού περίπου 250 τετρ. μέτρων.
  • Ερευνητικό Εργαστήριο Ανάπτυξης και Δοκιμών Νέων Τροφίμων, εμβαδού περίπου 80 τετρ. μέτρων.
  • Ερευνητικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας Τροφίμων.
  • Ερευνητικό Εργαστήριο Γενετικής Ανάλυσης Τροφίμων.
  • Ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 104 ατόμων.
  • Έξι αίθουσες διδασκαλίας χωρητικότητας 50 ατόμων η καθεμία.
  • Ένα σπουδαστήριο εφοδιασμένο με Η/Υ και παροχή υπηρεσιών Internet χωρητικότητας 28 ατόμων.
  • Δύο εργαστήρια Η/Υ και πολυμέσων, το ένα χωρητικότητας 14 ατόμων και το άλλο 50 ατόμων.
  • Εργαστήρια άσκησης των φοιτητών στα αντικείμενα:
    • Χημεία και Ανάλυση Τροφίμων.
    • Μικροβιολογία Τροφίμων.
    • Οργανοληπτικός Έλεγχος Τροφίμων.
    • Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων.
    • Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Κρέατος και Κρεατοσκευασμάτων.
    • Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Ελαιόλαδου και λιπαρών υλών.
    • Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Αλιευμάτων.
    • Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Προϊόντων Σιτηρών.
    • Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Φρούτων και Λαχανικών.
    • Βιοτεχνολογία Τροφίμων.