Δημητρέλη Γεωργία

Η Γεωργία Δημητρέλη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Δι.Πα.Ε., με γνωστικό αντικείμενο «Διεργασίες Τεχνολογίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων». Είναι απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D) από το Πανεπιστήμιο του Lincoln, Hull-UK στο γνωστικό αντικείμενο της τεχνολογίας και ρεολογίας ανακατεργασμένων τυριών με τίτλο “Rheological and Textural Properties of Processed Cheese” .
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την εργαστηριακή ανάπτυξη γαλακτοκομικών προϊόντων (κεφίρ, γιαούρτη, ζυμούμενα γαλακτοκομικά προϊόντα παγωτού, ελληνικά παραδοσιακά τυριά, ανακατεργασμένα τυριά), την ανάπτυξη καινοτόμων λειτουργικών γαλακτοκομικών προϊόντων, τη ρεολογία τροφίμων, το φυσικοχημικό χαρακτηρισμό πολυσακχαριτών, τη μελέτη της ρεολογικής συμπεριφοράς και της δομής συστημάτων πρωτεϊνών γάλακτος-λιποσφαιρίων-πολυσακχαριτών και τη μελέτη ιδιοτήτων εδώδιμων μεμβρανών κεφιράνης.
Η ερευνητική της δραστηριότητα περιλαμβάνει τη συμμετοχή της σε 22 ερευνητικά προγράμματα. Έχει 31 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, 29 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές και 10 δημοσιεύσεις σε πρακτικά ελληνικών συνεδρίων. Επίσης, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 2 κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία. Είναι κριτής σε 6 επιστημονικά περιοδικά και μέλος της συντακτικής ομάδας του επιστημονικού περιοδικού International Dairy Journal.

Βιογραφικό Σημείωμα (pdf)

Επιστημονικό Πεδίο:
Διεργασίες Τεχνολογίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων / Τεχνολόγος Τροφίμων
Μαθήματα που διδάσκει:
(276-190107) Εισαγωγή στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, (276-190401) Μηχανική Τροφίμων ΙΙ, (276-190502) Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, (276-190802) Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Τροφίμων
Ώρες Γραφείου:
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-13:00
Γραφείο:
Γραφείο 7 Ισόγειο (παλαιό κτήριο)
Τηλέφωνο:
+30 2310 013886
Email:
[javascript protected email address]