Θέματα πτυχιακών εργασιών εαρινού εξαμήνου 2023-24 (νέα ενημέρωση)

Παρακαλούνται οι φοιτητές που δήλωσαν πρόθεση εκπόνησης πτυχιακής εργασίας για το εαρινό εξάμηνο 2023-24 να επικοινωνήσουν με τους καθηγητές που εμφανίζονται στη λίστα ώστε να αναλάβουν κάποιο θέμα.

Ελληνικός τίτλος Αγγλικός τίτλος Εισηγητής Παρατηρήσεις
Χρησιμοποίηση σκόνης από κουκούτσια ελιάς ως ενισχυτικό σε συσκευασίες αμύλου Using olive core powder as reinforcer in starch packaging Γούλας
Μελέτη της αποθήκευσης ρυζιών και οσπρίων σε συσκευασίες αμύλου με ασκορβικό οξύ Study of storing rices and legumes in starch packaging with ascorbic acid Καραγεωργίου
Μελέτη με υπολογιστική ρευστοδυναμική της θέσης του ψυχρού σημείου κατά την διάρκεια της αποστείρωσης κυλινδρικής κονσέρβας. A CFD study of the cold spot position in a cylindrical can during sterilization Κουλούρης Προαπαιτούμενο: η επιτυχής παρακολούθηση του μαθήματος «Εφαρμογές Πληροφορικής στην Τεχνολογία Τροφίμων»
Εφαρμογή μεθοδολογίας ανάλυσης water pinch για την ελαχιστοποίηση της χρήσης νερού στις βιομηχανίες τροφίμων. Application of the water pinch analysis methodology for the minimization of water usage in food industries Κουλούρης Επιθυμητή η επιτυχής παρακολούθηση του μαθήματος «Μελέτη και Σχεδιασμός Βιομηχανιών Τροφίμων» ή η πρόθεση παρακολούθησής του κατά το ΧΕ 24-25
Ταυτοποίηση βακτηρίων απομονωμένων από μύδια και νερό από διαφορετικές μυδοκαλλιέργειες της Ελλάδας με παραδοσιακές και μοριακές τεχνικές Identification of bacteria isolated from mussels and water from different mussel farms in Greece using traditional and molecular techniques Λυκοτραφίτη
Επίδραση της ξήρανσης σε τούνελ θερμού αέρα στη διατροφική αξία φρούτων και λαχανικών Effect of hot air drying method on the nutritional value of fruits and vegetables Μωρίκη
Τρισδιάστατη εκτύπωση ελαιοπηκτών Three dimensional printing of oleogels Ριτζούλης
Αλληλεπιδράσεις υδροκολλοειδών τροφίμων με μοντέλα σάλιου: Προσομοίωση του στυφού Interactions between colloidal foods and saliva substitutes: Simulation of astringency Ριτζούλης
Μελέτη ανάπτυξης ακινητοποιημένων και αιωρούμενων μικροφυκών Study of immobilized and suspended microalgae growth Σαμαράς
Παρασκευή και εφαρμογές ελαιπηκτών με κηρούς Preparation and applications of oleogels with waxes Δημακοπούλου
Σύγκριση λειτουργικών χαρακτηριστικών φυσικού αμύλου πατάτας και αμύλου πατάτας που έχει υποστεί ξήρανση με εκνέφωση Comparison of the functional properties of native potato starch and spray dried potato starch Μαρινοπούλου