Καραγιαννακίδης Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Δ. Καραγιαννακίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.) με γνωστικό αντικείμενο «Επιστήμη και Τεχνολογία Κρέατος και Αλιευμάτων». Αποφοίτησε από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης το 2003, ενώ το 2007 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λίνκολν (Ηνωμένο Βασίλειο) (Τίτλος διδακτορικής διατριβής: ‘The effect of washing, frozen storage and various additives on the properties of sardine (Sardina pilchardus) kamaboko gels’).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: (i) την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών για την παραγωγή προϊόντων τόσο από αλιεύματα αλλά και από προϊόντα με βάση το κρέας, (ii) την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλιευμάτων και κρέατος, (iii) την αξιοποίηση των υποπροϊόντων αλιευμάτων και κρέατος των βιομηχανιών τροφίμων προκειμένου να παραχθούν προϊόντα προστιθέμενης αξίας, (iv) την απομόνωση και το χαρακτηρισμό βιοδραστικών ουσιών από θαλάσσιους πόρους και την (v) προσομοίωση διεργασιών με χρήση του λογισμικού προγράμματος SuperPro Designer.

Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει ενεργά σε 17 εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Είναι εφευρέτης ενός εθνικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας που σχετίζεται με την ανάπτυξη μίας διεργασίας παραγωγής ζελατίνης από δέρματα άπαχων και λιπαρών ψαριών και συγγραφέας 24 δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Scopus h-index: 13). Ένα σημαντικό μέρος της ερευνητικής του δραστηριότητας (>30 εργασίες) έχει παρουσιαστεί τόσο σε διεθνή αλλά και εθνικά συνέδρια. Επιπλέον, συμμετείχε στη συγγραφή ενός κεφαλαίου σε βιβλίο και είναι κριτής σε 15 διεθνή επιστημονικά περιοδικά που σχετίζονται με τρόφιμα.

Επίσης, ο Δρ. Καραγιαννακίδης είναι Εμπειρογνώμων Εργαστηρίων του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) για χημικές δοκιμές.

Βιογραφικό Σημείωμα (pdf)

Επιστημονικό Πεδίο:
Διεργασίες Τεχνολογίας Αλιευμάτων και Κρέατος/Τεχνολόγος Τροφίμων
Ώρες Γραφείου:
Πέμπτη 10.00-12.00 κατά τη διάρκεια των εβδομάδων του ακαδημαϊκού έτους
Γραφείο:
Γραφείο Νο. 5 στο παλαιό κτίριο
Τηλέφωνο:
+30 2310013914
Email:
[javascript protected email address]